|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Chałwa z pistacjami |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Cynamon 1 szczypta
masło 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier 0,5 szklanek
orzechy pistacjowe 150 gramów
woda 1 szklanek
|
Opis przygotowania: Wykonanie:
Na małym ogniu garnuszku stopić masło, z szczyptą cynamonu, cukrem i cukrem waniliowym. Dodać orzechy pistacjowe,dolać wodę.Gotować na małym ogniu, mieszać ciągle drewnianą łyżeczką aż do momentu gdy masa będzie gęsta, ostudzić wlać do natłuszczonych płaskich półmisek bądź do formy wysmarowanej olejem .Pozostawić do ostygnięcia. Do tej chałwy pasują różne owoce i orzechy także, możliwości jest wiele. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 5408 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|