przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kawa po staropolsku

Poziom: średni
Porcji: jedna
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
mała filiżanka mocnej kawy (jedna porcja espresso lub zaparzona z kawy rozpuszczalnej)
20 ml winiaku
cynamon, goździki, miód, cukier
40 g ubitej śmietanki lub pianka z mleka

Opis przygotowania:
W średniej filiżance o grubym dnie skrapiamy obficie winiakiem łyżeczkę cukru i na chwilę podpalamy. Lekko skarmelizowany cukier zalewany gorącym wywarem, dodajemy sproszkowany cynamon i goździki. Na koniec doprawiamy odrobiną miodu. Dekorujemy bitą śmietanką lub pianką z mleka posypaną odrobiną cynamonu.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5714 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin