przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki kakaowo- kokosowe

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* Masa1

* 5 paczek mielonych herbatników

* 3/4 szkl. mleka

* 2 łyżki margaryny Palmy

* 3 łyżki kakao

* aromat rumowy

* 15 dag cukru pudru

* Masa 2

* 15 dag cukru pudru

* 30 dag kokosu

* 1 margaryna Palma

Opis przygotowania:
Wyrobić osobno każdą masę z podanych składników.
Obydwie masy chłodzić ponad godzinę w lodówce.
Podzielić je na kilka części. Rozwałkować (na blacie posypanym cukrem pudrem) czarne ciasto na środek nakładać kokosowe i zwijać w roladki. Można też te masy wałkować na pergaminie i zawijać w pergamin, bardzo przydatna jest wtedy mata do zawijania sushi. Formować roladki aż do wyczerpania masy. Powstałe rulony chłodzić w lodówce kilkanaście godzin. Po tym czasie kroić w plasterki skośne lub zwyczajne. Można je ok 10 dni przechowywać, ale w chłodzie.
Opis / Uwagi:
Na święta roladki spłaszczam z jednej strony, żeby wyglądały jak chlebek marcepanowy i zawijam je w celofan, dekorując ładną tasiemką. Po świątecznym obiadku lub kolacji goście dostają słodką niespodziankę:)
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4599 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin