|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Drożdżowe pierogi |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
Ciasto
 1 kg mąki pszennej
 1 jajko
 5 dag drożdży
 3 łyżeczki cukru
 1 łyżeczka soli
 600-700 ml mleka
 
 
 |  | Opis przygotowania: Drożdże rozpuścić z odrobiną mleka i cukrem. Ze wszystkich składników zagnieść luźne ciasto (luźniejsze jak na tradycyjne pierogi, mniej więcej jak na pączki). Wyrabianie cista najlepiej zacząć od mniejszej ilości mleka, w razie potrzeby dolać. Gdy ciasto będzie się lało, dodać trochę mąki. Ciasto zostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Jak wyrośnie wałkować na ok 0,5 cm i wycinać duże koła np. miseczką. Do środka każdego koła nakładać farsz, zlepiać je na środku i lekko spłaszczyć. Tak przygotowane pierogi smażyć w dobrze rozgrzanym, głębokim tłuszczu.
 
 Farsz może być serowy, owocowy lub mięsny- wedle uznania:) powodzenia!.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  syladance |  | Przepis czytano już 6622 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |