Ule - czeski przepis |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 200 g pokruszonych ciastek maślanych
- 100 g miękkiego masła
- 1/4 szklanki ciemnego kakao
- 1/4 szklanki mielonych orzechów
- 3 łyżki miodu
- ajerkoniak do wypełniania uli
|
Opis przygotowania: Wszystkie składniki mieszamy w misce i wyrabiamy masę aż będzie jednolita. Można masę zmiksować blenderem (ja tak zrobiłam). Foremki wypełniamy masą zostawiając od brzegu 3 mm wolnego miejsca. Trzonkiem drewnianej łyżki robimy w masie wgłębienie. Powstałe wgłębienie wypełniamy nadzieniem - w moim przypadku ajerkoniakiem. Z masy formujemy kółko i zalepiamy dno ula. Delikatnie wyjmujemy ul z foremki. Odstawiamy w chłodne miejsce żeby masa nieco stężała. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 6463 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |