przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Lwowskie pierogi

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Mocny Wywar na kościach z warzywami z listkiem laurowym, zielem angielskim i kilkoma ząbkami czosnku
Kasza gryczana - 200 gr
twaróg pełnotłusty - około pół kilo
cebula
sól
pieprz
pół kilo pieczarek
600 ml śmietany najlepiej 30 procent
natka swieżej pietruchy
ciasto na pierogi,

Opis przygotowania:
Kaszę gotujemy w wywarze aż sie lekko rozgotuje. Odsączamy ją lub żeby odparowała, mieszamy ja dokładnie z twarogiem. Podsmażamy cebulkę na złoto. Mieszamy z farszem, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.

Kleimy pierogi nadziewając tym farszem.

Sos:
Robimy tradycyjny sos pieczarkowy na śmietanie. Czyli kroimy pieczarki. Proszę wybierać w sklepie malutkie pieczarki by pokroić je w talarki by po przekrojeniu zachowały kształt grzybka:) Smażymy je na patelni, następnie dodajemy śmietanę i czekamy aż sos zgęstnieje. Pierogi po ugotowaniu układamy na talerzu, polewamy sosem pieczarkowym i posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego.
Opis / Uwagi:
Jeżeli ktoś nie może jesc smażonej cebuli można jej nie dodawać:)
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 7532 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin