Roladki z kurczaka z ananasem i kokosem | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: curry - 1 łyżka 
 
ananas w puszce - 1 sztuka 
 
pierś z kurczaka - 2 sztuki 
 
wiórki kokosowe - 1/2 szklanki 
 
Przyprawa Do kurczaka 25g Knorr - 1 szczypta 
 
śmietana UHT 30% - 200 mililitrów 
 
Przyprawa Delikat 75 g Knorr - 1 szczypta 
 
ser żółty tarty, np. Gouda - 40 gramów
 
  | 
	Opis przygotowania: 1.Mięso rozkrój wzdłuż na pół i roztłucz tłuczkiem. Dopraw przyprawą do kurczaka KNORR. 
2.Odsącz ananasa i pokrój w kostkę. Następnie na mięso wyłóż kostki ananasa i posyp startym serem. 
3.Przy pomocy folii zawiń mięso z farszem w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny aby mięso zachowało odpowiednią formę. 
stopni 
4.Roladkę odwiń z folii, obsmaż na patelni aż uzyska złoty kolor. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. 15 minut. 
5.W rondlu zagotuj śmietanę z curry i wiórkami kokosa. Dopraw solą, pieprzem i Delikatem KNORR. Gotuj, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 4875 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |