przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki z kurczaka z ananasem i kokosem

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
curry - 1 łyżka

ananas w puszce - 1 sztuka

pierś z kurczaka - 2 sztuki

wiórki kokosowe - 1/2 szklanki

Przyprawa Do kurczaka 25g Knorr - 1 szczypta

śmietana UHT 30% - 200 mililitrów

Przyprawa Delikat 75 g Knorr - 1 szczypta

ser żółty tarty, np. Gouda - 40 gramów

Opis przygotowania:
1.Mięso rozkrój wzdłuż na pół i roztłucz tłuczkiem. Dopraw przyprawą do kurczaka KNORR.
2.Odsącz ananasa i pokrój w kostkę. Następnie na mięso wyłóż kostki ananasa i posyp startym serem.
3.Przy pomocy folii zawiń mięso z farszem w rulon. Odstaw do lodówki na 2 godziny aby mięso zachowało odpowiednią formę.
stopni
4.Roladkę odwiń z folii, obsmaż na patelni aż uzyska złoty kolor. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez ok. 15 minut.
5.W rondlu zagotuj śmietanę z curry i wiórkami kokosa. Dopraw solą, pieprzem i Delikatem KNORR. Gotuj, aż sos uzyska odpowiednią konsystencję.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4172 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin