|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sakiewki z udek kurczaka |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: udka z kurczaka - 8 sztuk
Delikat Przyprawa Uniwersalna Knorr
słodka suszona papryka - 1 łyżka
Por - 1 sztuka
starty żółty ser typu Gouda - 100 gramów
rodzynki - 2 łyżki
orzechy włoskie - 2 łyżki
pieprz mielony
olej słonecznikowy
mięso mielone wieprzowe - 60 gramów
|
Opis przygotowania: Usuń z udek kurczaka kości, następnie mięso zamarynuj obsypując Delikatem Przyprawą uniwersalną KNORR i słodką czerwoną papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.Pora pokrój drobno, orzechy posiekaj. Wymieszaj mięso mielone, pokrojonego pora z tartym żółtym serem, rodzynkami, mięsem mielonym i orzechami (orzechy posiekaj), dodaj odrobinę pieprzu i Delikatu do smaku. Nafaszeruj udka masą, zepnij wykałaczką, włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.
Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Możesz tez upiec udka na grillu. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub z kaszą i sosem grzybowym. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 4923 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|