| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Sakiewki z udek kurczaka |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: udka z kurczaka - 8 sztuk 
 
Delikat Przyprawa Uniwersalna Knorr 
 
słodka suszona papryka - 1 łyżka 
 
Por - 1 sztuka 
 
starty żółty ser typu Gouda - 100 gramów 
 
rodzynki - 2 łyżki 
 
orzechy włoskie - 2 łyżki 
 
pieprz mielony 
 
olej słonecznikowy 
 
mięso mielone wieprzowe - 60 gramów
 
  |  
	Opis przygotowania: Usuń z udek kurczaka kości, następnie mięso zamarynuj obsypując Delikatem Przyprawą uniwersalną KNORR i słodką czerwoną papryką. Odstaw na godzinę do lodówki.Pora pokrój drobno, orzechy posiekaj. Wymieszaj mięso mielone, pokrojonego pora z tartym żółtym serem, rodzynkami, mięsem mielonym i orzechami (orzechy posiekaj), dodaj odrobinę pieprzu i Delikatu do smaku. Nafaszeruj udka masą, zepnij wykałaczką, włóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem. 
Piecz około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Możesz tez upiec udka na grillu. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub z kaszą i sosem grzybowym. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  mlynek |  	| Przepis czytano już 5645 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |