|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Schab po rzeźnicku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: * 1 kg schabu wieprzowego bez kości
* 3 dag masła lub margaryny
* włoszczyzna
* cebula
* goździk
* liść laurowy
* natka pietruszki
* kilka ziaren czarnego pieprzu
* tymianek
* sól
|
Opis przygotowania: Mięso umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, a następnie obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Zagotować w dużym garnku około 1,5 I wody, posolić, dodać obraną cebulę z wkłutym w nią goździkiem, natkę pietruszki, włoszczyznę i przyprawy. Zrumienione mięso włożyć do wrzątku i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 35-45 min. Mięso wyjąć z wywaru, dokładnie osaczyć i osuszyć czystą ście-reczką. Powtórnie włożyć na pozostały tłuszcz i rumienić, obracając co jakiś czas na patelni, aż nabierze ładnego koloru. Po zupełnym wystudzeniu pokroić schab w cienkie plastry. Podawać na zimno z zimnymi sosami majonezowymi oraz marynatami z grzybów, warzyw albo owoców. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek | Przepis czytano już 5335 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|