przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Schab po rzeźnicku

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
* 1 kg schabu wieprzowego bez kości

* 3 dag masła lub margaryny

* włoszczyzna

* cebula

* goździk

* liść laurowy

* natka pietruszki

* kilka ziaren czarnego pieprzu

* tymianek

* sól

Opis przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, a następnie obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Zagotować w dużym garnku około 1,5 I wody, posolić, dodać obraną cebulę z wkłutym w nią goździkiem, natkę pietruszki, włoszczyznę i przyprawy. Zrumienione mięso włożyć do wrzątku i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 35-45 min. Mięso wyjąć z wywaru, dokładnie osaczyć i osuszyć czystą ście-reczką. Powtórnie włożyć na pozostały tłuszcz i rumienić, obracając co jakiś czas na patelni, aż nabierze ładnego koloru. Po zupełnym wystudzeniu pokroić schab w cienkie plastry. Podawać na zimno z zimnymi sosami majonezowymi oraz marynatami z grzybów, warzyw albo owoców.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 5335 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin