| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Schab po rzeźnicku |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: * 1 kg schabu wieprzowego bez kości 
 
* 3 dag masła lub margaryny 
 
* włoszczyzna 
 
* cebula 
 
* goździk 
 
* liść laurowy 
 
* natka pietruszki 
 
* kilka ziaren czarnego pieprzu 
 
* tymianek 
 
* sól
 
  |  
	Opis przygotowania: Mięso umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć, a następnie obrumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym tłuszczu. Zagotować w dużym garnku około 1,5 I wody, posolić, dodać obraną cebulę z wkłutym w nią goździkiem, natkę pietruszki, włoszczyznę i przyprawy. Zrumienione mięso włożyć do wrzątku i gotować pod przykryciem na bardzo małym ogniu przez 35-45 min. Mięso wyjąć z wywaru, dokładnie osaczyć i osuszyć czystą ście-reczką. Powtórnie włożyć na pozostały tłuszcz i rumienić, obracając co jakiś czas na patelni, aż nabierze ładnego koloru. Po zupełnym wystudzeniu pokroić schab w cienkie plastry. Podawać na zimno z zimnymi sosami majonezowymi oraz marynatami z grzybów, warzyw albo owoców. |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  mlynek |  	| Przepis czytano już 5983 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |