Gęś w czerwonej kapuście | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00  Składniki: * 2 udka gęsie 
 
* 100 g wędzonego chudego boczku 
 
* 2 duże cebulki 
 
* 1 średnia główka czerwonej kapusty 
 
* 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina 
 
* kilka ziaren jałowca 
 
* 1 łyżeczka majeranku 
 
* 1/2 litry rosołu z drobiu 
 
* tłuszcz do smażenia 
 
* sól i pieprz do smaku
 
  | 
	Opis przygotowania: 1.Mięso wymyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i utłuczonym jałowcem. 
2.Boczek pokroić w plastry. 
3.Na gorącym tłuszczu obsmażyć kawałki gęsi i plastry boczku. Cebule obrać, pokroić w krążki. 
4.Kapustę poszatkować. Na tłuszczu ze smażenia gęsi zeszklić cebulę. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i chwilę dusić. Przyprawić do smaku. Na kapuście ułożyć obsmażone udka gęsie i boczek. Podlać rosołem. 
5.Całość zapiekać w piekarniku ok. 1 godz. Pod koniec zapiekania podlać czerwonym winem. | 
	 | 
		 | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5672 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |