przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gęś w czerwonej kapuście

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
* 2 udka gęsie

* 100 g wędzonego chudego boczku

* 2 duże cebulki

* 1 średnia główka czerwonej kapusty

* 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

* kilka ziaren jałowca

* 1 łyżeczka majeranku

* 1/2 litry rosołu z drobiu

* tłuszcz do smażenia

* sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
1.Mięso wymyć, osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i utłuczonym jałowcem.
2.Boczek pokroić w plastry.
3.Na gorącym tłuszczu obsmażyć kawałki gęsi i plastry boczku. Cebule obrać, pokroić w krążki.
4.Kapustę poszatkować. Na tłuszczu ze smażenia gęsi zeszklić cebulę. Następnie dodać poszatkowaną kapustę i chwilę dusić. Przyprawić do smaku. Na kapuście ułożyć obsmażone udka gęsie i boczek. Podlać rosołem.
5.Całość zapiekać w piekarniku ok. 1 godz. Pod koniec zapiekania podlać czerwonym winem.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4958 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin