przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Filet drobiowy w kasztanach

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
* puszka 567g całych kasztanów

* 100g mielonej wieprzowiny

* 4 filety drobiowe

* 4 cieniutkie plasterki boczku

* 1 kostka rosołowa rozpuszczona w 2 szklankach wody

* 1 jajko

* cebulka  szalotka

* pietruszka

Opis przygotowania:
Do mielonej wieprzowiny dodać jajko, drobno pokrojoną cebulkę, kilka startych na tarce kasztanów, posiekaną pietruszkę. Wszystko dobrze wymieszać. Rozłożyć płasko filety z kurczaka, na każdym położyć po dużej łyżce farszu. Zwinąć każdy filet w rulon a następnie obtoczyć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu i wsadzić do piekarnika na 20 min w temp. 200 C. W połowie pieczenia podlać bulionem i wrzucić resztę całych kasztanów do sosu. Dla 4 osób. Pieczenie: 20 min. Czas przygotowania: 15 min.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4647 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin