przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





ROLADA SEROWA

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
# 30 dag żółtego sera,
# 2 jajka ugotowane na twardo,
# 10 dag serka topionego-obojętnie jaki smak,
# 1 duża cebula,
# 2 ząbki czosnku,
# pęczek szczypiorku,
# 1 czerwona papryka,
# sól i pieprz-do smaku

Opis przygotowania:
Serek topiony rozgniatamy w misce.
Pozostałe składniki-oprócz żółtego sera drobno siekamy i wkładamy do serka.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieszamy.
Do gorącej wody wkładamy żółty ser (zawijamy go dobrze w woreczek i zawiązujemy gumką, by woda się nie dostała do niego) i podgrzewamy, aż stanie się miękki i można go będzie rozwałkować (1 godzina).
Na ser wykładamy masę i zwijamy jak roladę.
Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na noc do lodówki.
Roladę dobrze się kroi, gdy jest lekko zmrożona.
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 4567 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin