| 
		
 
 
  | 
		
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	Pomarańczowo-zielone jajka na sałatce |  
	 |  
		Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: *  6 jaj 
 
* 1 opakowanie szpinaku 
 
* 1 sałata rzymska 
 
* 3 plastry szynki gotowanej 
 
* 2 łyżki śmietany 18 % 
 
* oliwa z oliwek 
 
* ocet winny cytrynowy 
 
* kurkuma, sól, pieprz, gałka muszkatołowa
 
  |  
	Opis przygotowania: * jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, 
 
* wrzucić do wody z kurkumą i zagotować, wystudzić, 
 
* ściąć lekko końcówkę jajek, tak by stały, ściąć też czubek, tak by było widać żółtko, 
 
* żółtko wydrążyć z jajek delikatnie by ich nie uszkodzić, 
 
* szpinak podsmażyć na oliwie, dodać śmietanę i żółtka, przyprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, 
 
* sałatę umyć i dokładnie osuszyć, porwać i ułożyć na talerzach, 
 
* szynkę pokroić w paski, ułożyć na sałacie, 
 
* sałatę polać oliwą, octem, przyprawić solą i pieprzem, 
 
* do każdego jajka nakładać porcję szpinaku, przykryć czubkiem jajka, 
 
* ułożyć na sałacie |  
	 |  
		 |  
	| Przepis został dodany przez:  mlynek |  	| Przepis czytano już 5021 razy. |  
	 |  
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
  
Twoje zdjęcie tej potrawy  
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
  
  
  
		
		 | 
		
										
						 
						
			 
 
 
 
  
			 
                        			
			 
		 | 
		 |