|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z warzyw mieszanych |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- pół porcji włoszczyzny z kapustą włoską
 - 4 średniej wielkości ziemniaki
 - łyżka masła
 - pół szklanki śmietanki
 - 2 żółtka
 - kostka rosołu z drobiu
 - przyprawa np. "Jarzynka"
 - zielenina
 - grzanki lub kostki sera
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Wszystkie oczyszczone warzywa i ziemniaki, pokrojone na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać masło, rosół z drobiu, przyprawić zupę do smaku i doprowadzić do wrzenia. Żółtka rozmieszać ze słodką śmietanką i wlewając po trosze zupy zestawionej z ognia podprawić ją, już nie gotować. Do rozlanej na talerze lub do bulionówek zupy wsypać zieleninę i dodać grzanki lub kostki z sera.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 6738 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |