|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z warzyw mieszanych |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - pół porcji włoszczyzny z kapustą włoską
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- łyżka masła
- pół szklanki śmietanki
- 2 żółtka
- kostka rosołu z drobiu
- przyprawa np. "Jarzynka"
- zielenina
- grzanki lub kostki sera
- sól
|
Opis przygotowania: Wszystkie oczyszczone warzywa i ziemniaki, pokrojone na mniejsze kawałki, ugotować, a następnie zmiksować lub przetrzeć przez sito. Dodać masło, rosół z drobiu, przyprawić zupę do smaku i doprowadzić do wrzenia. Żółtka rozmieszać ze słodką śmietanką i wlewając po trosze zupy zestawionej z ognia podprawić ją, już nie gotować. Do rozlanej na talerze lub do bulionówek zupy wsypać zieleninę i dodać grzanki lub kostki z sera. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 6048 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|