przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Marynowane jaja na wielkanoc


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
250 ml białego wina wytrawnego
łyzka miodu
2 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu
Łyżeczka ziela angielskiego
1/2 Łyżeczki zmielonego imbiru
2-3 listki laurowe
2-3 ostre papryczki
szczypta gorczycy
gałązka koperku
2 gałązki rozmarynu
10 małych pomidorków koktailowych
12 jajek ugotowanych na twardo
duży słój

Opis przygotowania:
1/2 litra wody zagotować z winem i miodem. Wrzucić pieprz, ziele angielskie, imbir, liście laurowe, pokrojone w kawałki papryczki, w całości gałązki koperku i rozmarynu. Gotować 10 minut.
Jajka i pomidorki wsadzać na przemian do słoja i zalać ciepłą (nie gorącą) zalewą z wszystkimi dodatkami. Wstawić do lodówki na tydzień.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5374 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ





Super jajeczka
Dodał/a ~kucharka dnia 2011-05-22 01:07:43

Przepis jak i jajeczka super, pierwszy raz robiłam i na prawdę nie spodziewałam się że to taki ciekawy smak. Polecam na prawdę Pozdrowienia dla autorki przepisu











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin