Surówka z selerem naciowym |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki:
- 1 seler naciowy
- 2 pęczki rzodkiewki
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżeczka octu winnego
- olej (z pestek winogron, lniany, orzechowy lub oliwa z oliwek)
- 2 łyżki sezamu
|
Opis przygotowania: Seler i rzodkiewki umyć, pokroić w plasterki.
Do oleju dodać miód, sos sojowy i ocet, dobrze wymieszać. Polać surówkę.
Na suchej patelni uprażyć ziarno sezamu, posypać surówkę.
mozna też uprażyć słonecznik lub soje. coś pysznego!!!! smacznego:) |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 4770 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |