przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Surówka z dyni i węgierek

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Składniki:

- ok. 200g obranej dyni
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 5-6 dojrzałych węgierek
- 3 łyżki majonezu
- sok z 1/4 cytryny
- cukier puder
- sól, biały pieprz
- 2 łyżki słupków migdałowych lub posiekanych całych migdałów bez skórki
- Łyżka rodzynek namoczonych wcześniej w koniaku lub w winiaku

Opis przygotowania:
Dynię ścieramy na tarce z dużymi otworami, posypujemy cukrem pudrem i skrapiamy sokiem z cytryny. Śliwki kroimy na pół, a następnie na cienkie paseczki wzdłuż owocu. Dodajemy do dyni razem z pestkami słonecznika i migdałami, mieszamy, posypujemy rodzynkami. Następnie dodajemy majonez i doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

Idealne do pieczonego kurczaka lub kotletów z piersi kurczaka. Smacznego:)
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4325 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin