przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Likier - domowy Baileys

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
whisky 0,5 l

mleko skondensowane 1 szt.puszka

śmietanka kremowa 30% 1 szklanka

cukier waniliowy starty na puder (szczypta)
1 łyżeczka kakao

Opis przygotowania:
Mleko z puszki skondensowane słodkie gotować zamknięte w wodzie na małym ogniu przez 3 godziny.
Ostudzić, zmiksować razem z alkoholem i łyżeczką kakao gorzkiego, (tak aby się dobrze wszystko ze soba połączyło) , cukrem waniliowym pudrem do smaku, a na końcu dodać śmietankę. Dobrze zmiksować.

Wlać do karafki. Można podawać w małych kieliszeczkach albo dodawać do kawy:)

Jeżeli ktoś nie lubi whisky, można likier zrobić na zwykłej wódce.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5364 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin