|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Śledzie po kaszubsku bd |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Płaty śledziowe 500g
Cebula 1kg
Śliwki suszone 200g
Ogórek kiszony 3szt
Koncentrat pomidorowy,
Majeranek - dużooo,
Sól, pieprz czarny, liście laurowe,
|
Opis przygotowania: Cebulę kroimy w kostkę i dusimy na dużej ilości oleju ale uważamy aby się nie przyrumieniła odrobina wody dodana w trakcie nam w tym pomoże. Teraz dodajemy śliwki suszone pokrojone na mniejsze kawałki i na koniec ogórek kiszony pokrojony w kostkę ale bez skórki. Dodajemy czarny pieprz, sól, liście laurowe i na koniec majeranek starty w rękach. Taki zestaw niespotykany dusimy aż kolor zrobi się prawie brunatny. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Powstały sos studzimy i przekładamy śledzie wcześniej namoczone w naszej zalewie.
Zalewa do śledzi:
Ocet 10% 1 szklanka
woda 2 szklanki
Cukier 1/2 szklanki
cebula 2 szt
liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec,
Wodę zagotowujemy, dodajemy cebulę, przyprawy i po chwili ocet. Taką miksturę studzimy i już do zimnej wkładamy śledzie. Może się uda, że dotrwają do Świąt. |
|
|
Przepis został dodany przez: adam | Przepis czytano już 4918 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|