|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zimniaki w sosie jogurtowym |
|
Poziom: średni Porcji: 4 Głosów: 2 Ocena: 4.00 Składniki: 1|2 kg ziemniaków, 2 - 3 jaja, duże winne jabłko, 2 łyżki oleju, łyżka musztardy, po 1|2 pęczka natki pietruszki i szczypiorku, czubata łyżka siekanych orzechów, 2 łyżki soku z cytryny, 150 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Jabłko obrać, pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Jabłka wymieszać z ziemniakami, orzechami i olejem. Szczypiorek z natką posiekać. Musztardę wymieszać z jogurtem, polać sałatkę, posypać połową zieleniny i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki. Jajkami udekorować sałatkę i posypać resztą zieleniny. |
|
Opis / Uwagi: Sałatkę można podawać do dań mięsnych, szczególnie do grillowanych |
| |
Przepis został dodany przez: cassatek1981 | Przepis czytano już 4234 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
:) hm Dodał/a syladance dnia 2011-05-12 10:50:50
dzis taki upał, że kolej na tą sałatkę:)
|
|
|
|