|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Nalesniki po francusku |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 100 g kremowego serka, np. Philadelphia
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 2 małe ząbki czosnku, drobno posiekane
- 18 listków młodego szpinaku
- 3 łyżeczki octu balsamicznego
- 6 plasterków szynki parmeńskiej, paczkowanej i cieniutko pokrojonej
- 2 łyżki zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
|
Opis przygotowania: Serek Philadelphia wymieszać ze śmietaną i czosnkiem. Szpinak umyć, odciąć łodyżki i osuszyć. Naleśniki posmarować masą serową, na każdym rozłożyć po 6 listków szpinaku i skropić łyżeczką octu balsamicznego. Przykryć szynką parmeńską i posypać orzeszkami pinii. Naleśniki zawinąć w roladki, pokroić na kawałki ostrym nożem i podawać z sałatką czyli szpinakiem posypanym orzeszkami pinii i polanym sosem winegret.
SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ:
2 garście szpinaku
2 łyżki zrumienionych na suchej patelni orzeszków pinii lub innych może być też słonecznik lub pestki dyni
SOS WINEGRET |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 5988 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|