|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z kalarepki |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 4 duże młode kalarepki
- 1 l wywaru z włoszczyzny
- mała cebula
- łyżka masła
- łyżka mąki
- 1 szklanka śmietanki
- zielenina
cukier
sól
pieprz
Grzanki:
8 kawałków długiej bułki
10 dkg startego żółtego sera
3 łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
łyżka ziaren sezamu
sól
|
Opis przygotowania: W wywarze ugotować obrane i pokrojone w niedużą kostkę kalarepki i cebulę. Gdy będą miękkie, zmiksować je w wywarze, dodać masło, przyprawy i zagotować. Uprażoną na patelni mąkę dobrze wymieszać ze śmietanką, wlać do garnka, zagotować zupę, cały czas mieszając, i zdjąć z ognia. Podawać w filiżankach, posypaną posiekaną zieleniną. Przyrządzić grzanki. Ser wymieszać z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem i solą. Każdą kromkę bułki posmarować pastą serową i posypać sezamem, ułożyć na wyścielonej pergaminem lub folią blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Gdy grzanki się zrumienią, wyjąć je z pieca i gorące podawać jako dodatek do kremu z kalarepki. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5323 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|