|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z kalarepki |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
- 4 duże młode kalarepki
 - 1 l wywaru z włoszczyzny
 - mała cebula
 - łyżka masła
 - łyżka mąki
 - 1 szklanka śmietanki
 - zielenina
 cukier
 sól
 pieprz
 Grzanki:
 8 kawałków długiej bułki
 10 dkg startego żółtego sera
 3 łyżki majonezu
 3 ząbki czosnku
 łyżka ziaren sezamu
 sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: W wywarze ugotować obrane i pokrojone w niedużą kostkę kalarepki i cebulę. Gdy będą miękkie, zmiksować je w wywarze, dodać masło, przyprawy i zagotować. Uprażoną na patelni mąkę dobrze wymieszać ze śmietanką, wlać do garnka, zagotować zupę, cały czas mieszając, i zdjąć z ognia. Podawać w filiżankach, posypaną posiekaną zieleniną. Przyrządzić grzanki. Ser wymieszać z majonezem, zmiażdżonym czosnkiem i solą. Każdą kromkę bułki posmarować pastą serową i posypać sezamem, ułożyć na wyścielonej pergaminem lub folią blasze i wstawić do gorącego piekarnika. Gdy grzanki się zrumienią, wyjąć je z pieca i gorące podawać jako dodatek do kremu z kalarepki.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 6068 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |