Woda różana |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 25 dag płatków róży jadalnej
1 l ciepłej wody
sok z jednej cytryny
|
Opis przygotowania: Płatki trzeba przepłukać gorąca wodą, usunąć uszkodzone, a następnie zalać ciepłą wodą i sok z cytryny. Odstawić na 2 dni, przecedzić i trzymać w lodówce. Pachnie bosko!
Uwaga. przed robieniem białe końcówki w płatkach bo one sa gorzkie. |
|
Opis / Uwagi: można dodawać ją do tradycyjnego ciasta naleśnikowego, lub do racuchó, mozna również do deserów serkowych, pudingowych itp itp. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 4425 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |