przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Placki leniwe

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Składniki:

Pestki dyni

Siemię lniane

Pomidory suszone

Przyprawy  sól, pieprz

Opis przygotowania:
W młynku do kawy mielimy pestki dyni.

Zalewamy wodą siemię lniane, tak, żeby je przykrywała. Czekamy, aż zmięknie  około 20-30 minut.

Zmielone pestki dyni mieszamy z siemieniem lnianym i tą wodą, w której się moczyło.

Dodajemy przyprawy.

Suszone pomidory kroimy bardzo drobniutko i również dodajemy do całości.

Lepimy cieniutkie placuszki. Można w tym celu położyć placuszek na folii spożywczej i nakryć go również od góry. Wałkujemy, jak przy robieniu pierogów.

Możemy jeść w takiej postaci lub zostawić na stole w kuchni, żeby nieco stwardniały. Ja przykrywam je od góry papierem sniadaniowym i jem na drugi dzień.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 5274 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin