|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Placki leniwe |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Składniki:
Pestki dyni
Siemię lniane
Pomidory suszone
Przyprawy sól, pieprz
|
Opis przygotowania: W młynku do kawy mielimy pestki dyni.
Zalewamy wodą siemię lniane, tak, żeby je przykrywała. Czekamy, aż zmięknie około 20-30 minut.
Zmielone pestki dyni mieszamy z siemieniem lnianym i tą wodą, w której się moczyło.
Dodajemy przyprawy.
Suszone pomidory kroimy bardzo drobniutko i również dodajemy do całości.
Lepimy cieniutkie placuszki. Można w tym celu położyć placuszek na folii spożywczej i nakryć go również od góry. Wałkujemy, jak przy robieniu pierogów.
Możemy jeść w takiej postaci lub zostawić na stole w kuchni, żeby nieco stwardniały. Ja przykrywam je od góry papierem sniadaniowym i jem na drugi dzień. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance | Przepis czytano już 5274 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|