przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Filet z Tunczyka marynowany w sosie z lemonki i trawy cytrynowej w sezamie.


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 1
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
1. Filet z Tuńczyka (200g)
2.Czerwona i żółta papryka
3.Bakłażan
4.Cukinia
5.Mix sezamowy (Bialo czarny)

Marynata:
Oliwa z oliwek, posiekana trawa cytrynowa, sok z limonki.
Sos do Tunczyka:
Np. Jesli przygotowujemy w domu Demi Glace Knora z sokiem z cytryny lub Naturakny gesty jogurt z posiekanym koperkiem.

Opis przygotowania:
1. Marynujemy Tuńczyka. 3-4 godziny przed grillowaniem do woreczka wkładamy filet olive z oliwek posiekana trawę, sok z limonki troszkę sezamu. Odstawiamy do lodówki.
2.Okroimy paprykę z 4 stron, bakłażana kroimy w plastry o kolo 80mm, cukinie w cienkie plastry.
3.marynujemy pokrojone warzywa z oliwa oliwek, sol, pieprz, oregano.
4.Do rozgrzanego piernika, ulozone w wieżę warzywa wkładamy do piekarnika 180 stopni jakieś 20 minut
5.Na rozgrzany Grill kładziemy Filet obsmażamy tzw. Kratkę.
6.Serwujemy tak jak na zdjęciu.

Smacznego:)
Opis / Uwagi:
Do dekoracji: Pomidorek Cherry i rozmaryn, oczywiście pietruszka:). Na zdjęciu Tuńczyk jest pierw grillowany potem pieczony w piekarniku polany jus (demi glace ) z cytryna.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis został dodany przez:  kubas
Przepis czytano już 6203 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin