|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z kalafiora I |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 0.5 kalafiora
 - 4 marchewki
 - 0.5 dużej pietruszki
 - kawałek selera
 - cebula
 - ząbek czosnku
 - koperek
 - 2 łyżeczki np. vegety
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kalafior podzielić na części, starannie umyć, resztę warzyw oskrobać lub obrać. Wszystkie jarzyny (oprócz czosnku) z dodatkiem przypraw ugotować w litrze wody uważając, by się nie rozgotowały. Przed końcem gotowania wrzucić cały ząbek czosnku i Vegetę. Można też dodać łyżkę masła. Zdjąć garnek z ognia i zmiksować warzywa. Rozlać zupę do filiżanek i posypać posiekanym koperkiem. Podawać z grzankami z bułki lub z groszkiem ptysiowym.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 6663 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |