przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos czosnkowy

Poziom: b. łatwy
Czas: 5 min.
Porcji: 3
Głosów: 18
Ocena: 4.78
Składniki:
Śmietana 18%
Ocet ryżowy
Oliwa z oliwek
sól
pieprz
4 ząbki czosnku

Opis przygotowania:
Śmietanę wrzucamy do filiżanki tak by zajęła 3/4 filiżanki, dodajemy łyżeczkę octu i łyżkę oliwy z oliwek, 2 szczypty soli i pieprzu, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do filiżanki, mieszamy by wszystkie składniki się połączyły, przykrywamy folią aluminiową, wsadzamy do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy gdy będziemy wydawać potrawę.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  majki
Przepis czytano już 4756 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin