Sos czosnkowy |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 5 min. Porcji: 3 Głosów: 18 Ocena: 4.78 Składniki: Śmietana 18%
Ocet ryżowy
Oliwa z oliwek
sól
pieprz
4 ząbki czosnku
|
Opis przygotowania: Śmietanę wrzucamy do filiżanki tak by zajęła 3/4 filiżanki, dodajemy łyżeczkę octu i łyżkę oliwy z oliwek, 2 szczypty soli i pieprzu, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę do filiżanki, mieszamy by wszystkie składniki się połączyły, przykrywamy folią aluminiową, wsadzamy do lodówki na minimum godzinę. Wyjmujemy gdy będziemy wydawać potrawę. |
|
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: majki |
Przepis czytano już 4756 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |