|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Krem z dyni |  |  |  | Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 0Ocena: 0.00
- 75 dkg dyni
 - cebula
 - łyżka masła
 - 3 szklanki bulionu warzywnego
 - łyżeczka musztardy
 - 1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
 - 10 dkg kwaśnej śmietany
 - 2 łyżki octu winnego
 - 2 łyżki posiekanego szczypiorku
 - 4 łyżeczki wyłuskanych nasion dyni
 - cukier
 - sól
 - pieprz
 
 
 |  | Opis przygotowania: Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i bulion. Gotować ok. 15 min., po czym zmiksować, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, musztardą i octem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować. Zupę rozlać do bulionówek. Do każdej porcji włożyć łyżeczkę uprażonych na patelni nasion dyni i posypać szczypiorkiem.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia polska |  |  |  | Przepis czytano już 6397 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |