przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Krem z dyni

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 75 dkg dyni
- cebula
- łyżka masła
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- łyżeczka musztardy
- 1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 10 dkg kwaśnej śmietany
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 łyżeczki wyłuskanych nasion dyni
- cukier
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i bulion. Gotować ok. 15 min., po czym zmiksować, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, musztardą i octem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować. Zupę rozlać do bulionówek. Do każdej porcji włożyć łyżeczkę uprażonych na patelni nasion dyni i posypać szczypiorkiem.
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5672 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin