|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Krem z dyni |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 75 dkg dyni
- cebula
- łyżka masła
- 3 szklanki bulionu warzywnego
- łyżeczka musztardy
- 1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 10 dkg kwaśnej śmietany
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 4 łyżeczki wyłuskanych nasion dyni
- cukier
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i bulion. Gotować ok. 15 min., po czym zmiksować, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, musztardą i octem. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do zupy, zagotować. Zupę rozlać do bulionówek. Do każdej porcji włożyć łyżeczkę uprażonych na patelni nasion dyni i posypać szczypiorkiem. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5672 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|