przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Jajka na boczku, krabie i cebuli


Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 1-2
Głosów: 13
Ocena: 4.70
Składniki:
3 duże jaja
Krabowe paluszki surimi (100g)
4 grube plasterki boczku
Cebula
Szczypiorek
Sól, Pieprz
Łyżka masła

Opis przygotowania:
Boczek kroimy w kostkę i zaczynamy smażyć, w międzyczasie kroimy cebulę w drobną kostkę i gdy boczek się zrumieni wrzucamy na patelnię. Dodajemy łyżkę masła i pokrojone w kostkę paluszki krabowe, drobno posiekany szczypiorek, oraz sól i pieprz. Mieszamy i smażymy przez 2-3 minuty. Wbijamy jajka na patelnię i nie ruszamy żółtek, możemy przecinać ściętą powierzchnie białek, żeby nieścięte białka spłynęły na spód. Gdy będzie gotowe zdejmujemy z ognia i od razu na talerz.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  majki
Przepis czytano już 4635 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin