|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Sałatka z kurczakiem z koperkowo balsamicznym vinegrettem |
|
Poziom: łatwy Czas: 10 min. Porcji: 1 Głosów: 4 Ocena: 4.00 Składniki: Mały pojedynczy filet z kurczaka
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Koper
Pół sałaty lodowej
Pomidor
Ogórek
Mała biała cebula
|
Opis przygotowania: Świeży koper drobno siekamy, wystarczy jedna łyżka, wrzucamy do filiżanki i dolewamy łyżkę octu balsamicznego i 2 łyżki oliwy, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w 3 równej wielkości płaty i marynujemy w 2 łyżkach vinegrettu i dodajemy jeszcze jedną szczyptę soli i pieprzu. Sałatę lodową dokładnie myjemy i osuszamy, rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i resztę naszego vinegrettu, dokładnie mieszamy i układamy na talerzu, pomidora i ogórka dokładnie myjemy, z pomidora wydrążamy środek i dzielimy na 3 równe części i układamy na sałacie, z ogórka kroimy 5 plasterków, a potem w zapałkę, układamy na szczycie. Kurczaka smażymy i dodajemy do sałatki, dekorujemy koprem. Podajemy z grzankami z masłem czosnkowym.
Smacznego :) |
|
Opis / Uwagi: Moja flagowa sałatka |
| |
Przepis został dodany przez: majki | Przepis czytano już 4133 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|