przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z kurczakiem z koperkowo balsamicznym vinegrettem


Poziom: łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 1
Głosów: 4
Ocena: 4.00
Składniki:
Mały pojedynczy filet z kurczaka
Sól, pieprz
Oliwa z oliwek
Ocet balsamiczny
Koper
Pół sałaty lodowej
Pomidor
Ogórek
Mała biała cebula

Opis przygotowania:
Świeży koper drobno siekamy, wystarczy jedna łyżka, wrzucamy do filiżanki i dolewamy łyżkę octu balsamicznego i 2 łyżki oliwy, szczyptę soli i dokładnie mieszamy. Filet z piersi kurczaka kroimy w 3 równej wielkości płaty i marynujemy w 2 łyżkach vinegrettu i dodajemy jeszcze jedną szczyptę soli i pieprzu. Sałatę lodową dokładnie myjemy i osuszamy, rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną cebulę i resztę naszego vinegrettu, dokładnie mieszamy i układamy na talerzu, pomidora i ogórka dokładnie myjemy, z pomidora wydrążamy środek i dzielimy na 3 równe części i układamy na sałacie, z ogórka kroimy 5 plasterków, a potem w zapałkę, układamy na szczycie. Kurczaka smażymy i dodajemy do sałatki, dekorujemy koprem. Podajemy z grzankami z masłem czosnkowym.

Smacznego :)
Opis / Uwagi:
Moja flagowa sałatka
Przepis został dodany przez:  majki
Przepis czytano już 4133 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin