|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa wiśniowa |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 4 Ocena: 3.00 Składniki: - 1,5 kg wiśni
- kilka goździków
- kawałek cynamonu
- 15 dkg cukru
- łyżka mąki
- 0,25 l śmietany
|
Opis przygotowania: Dojrzałe, obrane z ogonków wiśnie z pestkami zalać wodą, włożyć kawałek cynamonu, goździki, zagotować parę razy. Przefasować przez durszlak, dosypać cukier. Zaprawić łyżką mąki rozbitej z wodą. Zagotować ponownie. Ostudzić i wydać na stół z grzankami. Można zaprawić kwaśną śmietaną. |
|
Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5833 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|