Ciastka z patelni czyli walijskie ciasteczka |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Porcji: ok. 25 ciasteczek Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 szklanki maki, pol szklanki cukru, poltorej lyzeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 1 szklanka bakalii, pol kostki margaryny pokrojona na malutkie kawalki, aromat waniliowy.
|
Opis przygotowania: Mieszamy make, cukier i proszek. Dodajemy margaryne i wyrabiamy. Dodajemy bakalie. Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce widelcem i dodajemy do ciasta plus aromat i wyrabiamy. Walkujemy ciasto na grubosc pol centymetra i wykrajamy ciasteczka. Patelnie przecieramy tluszczem i smazymy ciastka 3 minuty z kazdej strony az beda zlociste. |
|
Opis / Uwagi: podawać ciepłe z angielską herbatą. |
|
|
Przepis został dodany przez: syladance |
Przepis czytano już 4242 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |