| Ciastka z patelni czyli walijskie ciasteczka | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  łatwyCzas:  30 min.Porcji:  ok. 25 ciasteczekGłosów: 0Ocena: 0.00
2 szklanki maki, pol szklanki cukru, poltorej lyzeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 1 szklanka bakalii, pol kostki margaryny pokrojona na malutkie kawalki, aromat waniliowy.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Mieszamy make, cukier i proszek. Dodajemy margaryne i wyrabiamy. Dodajemy bakalie. Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce widelcem i dodajemy do ciasta plus aromat i wyrabiamy. Walkujemy ciasto na grubosc pol centymetra i wykrajamy ciasteczka. Patelnie przecieramy tluszczem i smazymy ciastka 3 minuty z kazdej strony az beda zlociste.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: podawać ciepłe z angielską herbatą.
 | 
		|  | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  syladance | 
	| Przepis czytano już 4905 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |