przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciastka z patelni czyli walijskie ciasteczka


Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Porcji: ok. 25 ciasteczek
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 szklanki maki, pol szklanki cukru, poltorej lyzeczki proszku do pieczenia, 2 jajka, 1 szklanka bakalii, pol kostki margaryny pokrojona na malutkie kawalki, aromat waniliowy.

Opis przygotowania:
Mieszamy make, cukier i proszek. Dodajemy margaryne i wyrabiamy. Dodajemy bakalie. Jajka roztrzepujemy w osobnej miseczce widelcem i dodajemy do ciasta plus aromat i wyrabiamy. Walkujemy ciasto na grubosc pol centymetra i wykrajamy ciasteczka. Patelnie przecieramy tluszczem i smazymy ciastka 3 minuty z kazdej strony az beda zlociste.
Opis / Uwagi:
podawać ciepłe z angielską herbatą.
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4242 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin