przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sos beszamelowy


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 5
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
łyżka mąki
łyżka masła
1 szklanka mleka lub bulionu
jajko
żółtko
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
łyżka startego sera

Opis przygotowania:
1.masło roztapiamy,dodajemy mąkę i powoli wlewamy ciepłe mleko.mieszając,gotujemy około 3 minuty,aż sos zgęstnieje.Zdejmujemy z ognia.
2.Do sosu wbijamy jajko i żółtko.Doprawiamy solą,pieprzem i gałką.Wsypujemy ser i mieszamy.
Opis / Uwagi:
Taki sos pasuje do zapiekanki kalafiorowej.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4315 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin