| Zupa z rekina | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 50 min.
 Porcji: 5
 Głosów: 1Ocena: 3.00
2 filety z ryby morskiej
 2 ziemniaki
 cebula
 marchewka
 mały por
 pietruszka
 pomidor
 1/2 wędzonej makreli
 łyżka koncentratu pomidorowego
 liść laurowy
 ziele angielskie
 pieprz ziołowy
 pieprz ziarnisty
 słodka mielona papryka
 sól morska
 łyżka posiekanej natki pietruszki
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: 1.Ziemniaki,marchewkę i pietruszkę obieramy,myjemy w kostkę.Cebulę obieramy i siekamy.Pora oczyszczamy,myjemy i kroimy w krążki.Warzywa zalewamy 2 litrami wody.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Gotujemy 20 minut.
 2.Pomidory sparzamy,obieramy i kroimy w kostkę.Filety myjemy i kroimy w kawałki.Dodajemy do wywaru wraz z pomidorami i koncentratem.Solimy.Gotujemy 10 minut.
 3.Z makreli usuwamy ości,wkładamy do zupy.Doprawiamy solą i posypujemy natką.
 | 
	|  | 
	| Region:  Pozostałe | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 4779 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |