Kokardki z indykiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 40 dag makaronu kokardki
50 dag fileta z indyka lub kurczaka
ząbek czosnku
2 łyżki oliwy
kilka suszonych pomidorków w oliwie
10 dag topionego sera
100 ml śmietanki kremówki
bazylia
sól
pieprz
|
Opis przygotowania: 1.Makaron gotujemy al dante w osolonej wodzie,odcedzamy.Mięso myjemy,osuszamy,kroimy w małe kawałki.Smażymy na rozgrzanej oliwie.
2.Do mięsa wkładamy pomidory,pokrojony w kawałki topiony ser.Smażymy na małym ogniu,aż ser się roztopi.Wlewamy śmietanę.Dodajemy szczyptę bazylii i drobno pokrojony czosnek.Dusimy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
3.Do sosu wsypujemy makaron,mieszamy.Podsmażamy jeszcze kilka minut,od czasu do czasu mieszając. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4932 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |