przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa dyniowa

Poziom: średni
Czas: 30 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
Dynia około pól średniej
1 łyzeczka koncentratu pomidorowego
1/2 łyzeczki masełka
sól
pieprz
kostka rosołowa
papryka słodka sypana
natka pietruszki świeżej
2-3 łyżki śmietanki lub mleka
około 1/2 szkl startego sera typu salami ,edamski .

Opis przygotowania:
Dynie obieramy ze skórki i kroimy w kosztkę
dodajemy koło 1,5 szklanki wody i kostkę rosołową i sól i masło .
Gotujemy na małym ogniu aż dynia się rozpadnie .
Dodać koncentrat,przyprawy , śmietanke lub mleko natkę.
Gdy dynia się sama nie rozpadnie trzeba tłuczkiem do ziemniaków rozetrzeć nie miskować .
Na koniec dodać starty ser .
POdawać z grznkami na maśle.
Opis / Uwagi:
Grzanki na maśle mozna zrobić sameu .Wystarczy suchą bułkę lub czerstwą pokroić w kostkę podsmażyć na maślę .
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  aniesie27
Przepis czytano już 3579 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin