przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Panna Cotta z malinami


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
na 4 porcje:

2 łyżki wody
1,5 łyżeczki żelatyny w proszku
500 ml maślanki
250 ml jogurtu naturalnego
100g cukru pudru
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
1 cukier waniliowy
świeże maliny, do podania

Opis przygotowania:
Mieszamy żelatynę z wodę, odstawiamy na chwilę, aż napęcznieje. Umieszczamy jogurt i cukier oraz cukier waniliowy w rondlu na średnim ogniu i mieszamy do rozpuszczenia cukru, wszystko tylko trochę podgrzewając. Dodajemy jogurt z cukrem do garnuszka z napęczniałą żelatyną i wszystko chwilę podgrzewamy aż do rozpuszczenia się żelatyny. Zdejmujemy z ognia i dodajemy esktrakt waniliowy oraz maślankę. Przelewamy do 4 szklanek i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Podajemy na deser z owocami.
Opis / Uwagi:
Taki deser możecie przygotować do dwóch dni wcześniej i przechowywać po prostu w lodówce do czasu podania. Serwujemy z ulubionymi owocami, czekoladą lub miodem.
Przepis został dodany przez:  aska1
Przepis czytano już 3323 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin