Oryginalny warkocz z mięs |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 8 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 500 g filetu z indyka
500 g karkówki
500 g schabu
80 ml wytrawnego białego wina
500 g miąższu dyni
sól
pieprz
5 łyżek oleju
2 łyzeczki jasnego sosu sojowego
|
Opis przygotowania: 1.Mięso pokroić na długie,grube paski.Z podanych składników przygotować marynatę i zalać nim mięso.Chłodzić 4 godziny.Trzy różne gatunki mięsa przeplatać ze sobą jak warkocz ( końce spiąć wykałaczką).Obsmazyć mięso,podlać winem i dusić do miękkości,po czym grillować do zrumienienia.Do pozostałego w garnku sosu dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i dusić do miękkości.doprawić przyprawami i jasnym sosem sojowym.Warkocz podawać z dynią. |
|
Opis / Uwagi: Bardzo efektownie wygląda i jeszcze bardziej smakuje. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Duszone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3664 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |