przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Oryginalny warkocz z mięs

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 8
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
500 g filetu z indyka
500 g karkówki
500 g schabu
80 ml wytrawnego białego wina
500 g miąższu dyni
sól
pieprz
5 łyżek oleju
2 łyzeczki jasnego sosu sojowego

Opis przygotowania:
1.Mięso pokroić na długie,grube paski.Z podanych składników przygotować marynatę i zalać nim mięso.Chłodzić 4 godziny.Trzy różne gatunki mięsa przeplatać ze sobą jak warkocz ( końce spiąć wykałaczką).Obsmazyć mięso,podlać winem i dusić do miękkości,po czym grillować do zrumienienia.Do pozostałego w garnku sosu dodać pokrojony w kostkę miąższ dyni i dusić do miękkości.doprawić przyprawami i jasnym sosem sojowym.Warkocz podawać z dynią.
Opis / Uwagi:
Bardzo efektownie wygląda i jeszcze bardziej smakuje.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 3664 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin