przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka z winogronami i orzechami


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
zielone winogrona  25 dag, mix sałat, ser pleśniowy  15 dag, orzechy włoskie  ¾ opakowania, opcjonalnie granat, sos balsamiczny

Opis przygotowania:
Myjemy winogrona, a następnie przekrajamy na połówki. Ser pleśniowy kroimy w średnią kostkę i tak przygotowane składniki dodajemy do umytej wcześniej sałaty. Dorzucamy orzechy włoskie (dobrej jakości, np. Bakalland)  w całości bądź w zależności od preferencji miażdżymy. Chcąc urozmaić smak sałatki, możemy wzbogacić ją o ziarna granatu, który doda naszej potrawie wyrazisty posmak. Wszystko mieszamy i polewamy delikatnie sosem balsamicznym i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu sałatka jest gotowa do spożycia. Smacznego! Polecam jako przekąskę na jesienne wieczory J
Przepis został dodany przez:  fasolka25
Przepis czytano już 3513 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin