|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kruche ciacho z budyniem i jabłkami |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 50 min. Porcji: 6 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe,
1 jajko - całe
2 żółtka
100g margaryny
2 łyżki śmietany
około 1,5 szkl mąki
200 ml śmietanki do zup
3 łyżeczki cukru pudru
1 cukier waniliowy
5-6 jabłek / antonówka / / lobo/
|
Opis przygotowania: margaryna , 2 jaja , 2 łyzki śmietany , mąka i 1 łyżeczka proszku do pieczenia - zagnieść ciasto
krem :
żółtka , cukier puder , cukier waniliowy - ucierać
dodać śmietankę i budynie w proszku .
Ciasto rozwałkować i ułożyć w tortownicy tak by troszkę zrobić brzeg około 3 cm na wysokość .
Jabłka obrać ,przekroić na pół a na wierzchu delikatnie pociąć paseczki i położyć na cieście ciasno obok siebie .Zalać kremem i piec około 30-40 minut , temp 180 . |
|
Opis / Uwagi: śmietanka musi być lejąca taka jak do zupy 18 ,22,30 % |
| |
Przepis został dodany przez: aniesie27 | Przepis czytano już 4133 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 1) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
ortografia Dodał/a ~wisia dnia 2012-10-20 20:02:40
Przepis może i fajny , ale te ,,mienciutkie jabłka" całkiem mi odebrały apetyt
|
|
|
|