przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Dynia w sezamie


Poziom: średni
Czas: 20 min.
Porcji: 4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg dyni
sól
jajko
2 łyzeczki sezamu
łyżeczka pieprzu
bułka tarta
5 łyżek masła
liść sałaty
20 dag sosu słodko-kwaśnego
kolendra do dekoracji

Opis przygotowania:
1.Dynię umyj i pokrój w ćwiartki.Usuń gniazda nasienne i obierz.Miąższ pokrój w 2-centymetrowe paski.Gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.Następnie odcedź i odstaw do ostygnięcia.
2.Wsyp sezam na suchą patelnię i upraż na średnim ogniu,mieszajac i pilnując,na złoty kolor.Ostudć.
3.Jajka rozmieszaj z przyprawami.Następnie zanurzaj dynię i panieruj w bułce tartej wymieszanej z sezamem.
4.Smaż na rozgrzanym maśle po 5 minut z każdej strony.Udekoruj listkiem sałaty i kolendrą.Podawaj polane sosem słodko-kwasnym.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4509 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin