Sorbert z czekoladą |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 75 dag dorodnych słodkich truskawek
pęczek świeżej miety
sok wycisniety z 1 cytryny
1 szklanka cukru
1 białko
5 dag białej czekolady
5 dag deserowej czekolady
|
Opis przygotowania: 1.Odłóż 6 truskawek.resztę zmiksuj i przetrzyj przez sito.Cukier zagotuj z sokiem z cytryny,dodaj do musu truskawkowego,dołóż posiekaną mietę.Ochłodź.
2.Ubij pianę z białka i połącz z musem.Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny.
3.Co 15 minut sorbert przemieszaj widelcem.
4.Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie,a kiedy zastygnie,drugą połowę zanurz w ciemnej czekoladzie.Sorbert wyciskaj szprycą do pucharków,dekoruj truskawkami. |
|
Region: Pozostałe |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3573 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |