Roladki z ciasta drożdżowego z pomidorami i salami bd |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: ok. 9- 10 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 250 g mąki
pół szklanki śmietany 18%
20 g świeżych drożdży
100 g masła
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
szczypta soli
Nadzienie:
100 g tartego żółtego sera
100 g drobno posiekanego salami
100 g siekanych suszonych pomidorów
|
Opis przygotowania: Połowę śmietany lekko podgrzej, dodaj do niej drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Następnie połącz drożdże z resztą mąki i masłem. Ciasto rozwałkuj. Wyłóż na nie ser, salami i pomidory, zwiń w rulon. Ciasto pokrój w plastry, układaj je na blasze z papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15- 20 minut. |
|
Opis / Uwagi: Ja użyłem gotowego ciasta drożdźowego też jest bardzo dobre a w ciągu 40 minut z pieczeniem jest gotowe. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 4233 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |