przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Roladki z ciasta drożdżowego z pomidorami i salami bd


Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: ok. 9- 10
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
250 g mąki
pół szklanki śmietany 18%
20 g świeżych drożdży
100 g masła
1 łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
szczypta soli
Nadzienie:
100 g tartego żółtego sera
100 g drobno posiekanego salami
100 g siekanych suszonych pomidorów

Opis przygotowania:
Połowę śmietany lekko podgrzej, dodaj do niej drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. Następnie połącz drożdże z resztą mąki i masłem. Ciasto rozwałkuj. Wyłóż na nie ser, salami i pomidory, zwiń w rulon. Ciasto pokrój w plastry, układaj je na blasze z papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na 15- 20 minut.
Opis / Uwagi:
Ja użyłem gotowego ciasta drożdźowego też jest bardzo dobre a w ciągu 40 minut z pieczeniem jest gotowe.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 4233 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin