|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
CORDON BLEU |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 1 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: Plaster ładnej wieprzowiny
Plaster szynki gotowanej
Plaster sera żółtego pikantnego
Pieprz, sól, do smaku.
Panierka, - jajka + mąka + bułka tarta
|
Opis przygotowania: Plaster ładnego mięsa rozbić na dość spory płat, posolić, oprószyć pieprzem. Na połowie ułożyć plaster szynki, plaster sera Gouda lub innego pikantnego. Nakryć drugą połową i zasklepić tłuczkiem tak, aby wkład nie wystawał. Obtoczyć w mące, jajku, i bułce tartej. Usmażyć na gorącej patelni na złoty kolor, podlać winem i jeszcze poddusić ok. 5 minut. Można równie dobrze zrolować całość zamiast zaklepywania i tak jak poprzednio spanierować, a potem poddusić na winie. Podawać z ryżem, warzywami, pieczywem, pełna dowolność. |
|
Opis / Uwagi: Nazywany Szwajcarem, kotlet z wkładem serowo-szynkowym jest super szybkim i tanim daniem a jakim smacznym oceńcie sami. Przyprawić go można dowolnie i podać z czym się tylko chce. |
| Region: Pozostałe | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis został dodany przez: chef7 | Przepis czytano już 4139 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|