przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





CORDON BLEU


Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 1
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
Plaster ładnej wieprzowiny
Plaster szynki gotowanej
Plaster sera żółtego pikantnego
Pieprz, sól, do smaku.
Panierka, - jajka + mąka + bułka tarta

Opis przygotowania:
Plaster ładnego mięsa rozbić na dość spory płat, posolić, oprószyć pieprzem. Na połowie ułożyć plaster szynki, plaster sera Gouda lub innego pikantnego. Nakryć drugą połową i zasklepić tłuczkiem tak, aby wkład nie wystawał. Obtoczyć w mące, jajku, i bułce tartej. Usmażyć na gorącej patelni na złoty kolor, podlać winem i jeszcze poddusić ok. 5 minut. Można równie dobrze zrolować całość zamiast zaklepywania i tak jak poprzednio spanierować, a potem poddusić na winie. Podawać z ryżem, warzywami, pieczywem, pełna dowolność.
Opis / Uwagi:
Nazywany Szwajcarem, kotlet z wkładem serowo-szynkowym jest super szybkim i tanim daniem a jakim smacznym oceńcie sami. Przyprawić go można dowolnie i podać z czym się tylko chce.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 4139 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin