| Tilapia a la Nicea | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniCzas:  50 min.Porcji:  3Głosów: 0Ocena: 0.00
2 dorodne świeże tilapie (najlepiej Global Fish)
 100 g kalmarów małych
 100 g krewetek ogonów szarych (nie gotowanych)
 3 ząbki czosnku
 50 ml wytrawnego białego wina
 Garść namoczonej w mleku bułki ciabaty, odciśniętej
 Kilka listków bazylii, tymianku oraz pęczek natki pietruszki
 Olej lub oliwa do smażenia
 Sól, pieprz do smaku
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Kalmary oczyszczone kroimy w drobną kostkę. Podobnie krewetki. Siekamy czosnek i osobno zioła. Na dość mocno rozgrzanej patelni smażymy w niedużej ilości oleju czosnek, następ-nie po 10 sekundach dodajemy kalmary i krewetki. Równomiernie obsmażamy. Wlewamy wino i po 2-4 minutach dodajemy zioła i odciśniętą bułkę. Zdejmujemy z ognia. Farszem wypełniamy sprawioną i oczyszczoną tilapię uprzednio natartą solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażymy zapakowaną w pergamin na oleju i średnim ogniu.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Świeża tilapia Global Fish dostępna jest m.in w Tesco, Auchan czy Biedronce
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  fasolka25 | 
	| Przepis czytano już 4111 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |