przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tilapia a la Nicea


Poziom: średni
Czas: 50 min.
Porcji: 3
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2 dorodne świeże tilapie (najlepiej Global Fish)
100 g kalmarów małych
100 g krewetek ogonów szarych (nie gotowanych)
3 ząbki czosnku
50 ml wytrawnego białego wina
Garść namoczonej w mleku bułki ciabaty, odciśniętej
Kilka listków bazylii, tymianku oraz pęczek natki pietruszki
Olej lub oliwa do smażenia
Sól, pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Kalmary oczyszczone kroimy w drobną kostkę. Podobnie krewetki. Siekamy czosnek i osobno zioła. Na dość mocno rozgrzanej patelni smażymy w niedużej ilości oleju czosnek, następ-nie po 10 sekundach dodajemy kalmary i krewetki. Równomiernie obsmażamy. Wlewamy wino i po 2-4 minutach dodajemy zioła i odciśniętą bułkę. Zdejmujemy z ognia. Farszem wypełniamy sprawioną i oczyszczoną tilapię uprzednio natartą solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Smażymy zapakowaną w pergamin na oleju i średnim ogniu.
Opis / Uwagi:
Świeża tilapia Global Fish dostępna jest m.in w Tesco, Auchan czy Biedronce
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  fasolka25
Przepis czytano już 3218 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin