Kasztany |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 5 jajek
70 dag filetów z kurczaka
2 czerstwe bułki
sól
pieprz
olej do smażenia
|
Opis przygotowania: 1 . 4 jajka gotujemy na twardo . Obieramy . Żółtka wyjmujemy i rozgniatamy . Formujemy małe kulki .
2 . Filety myjemy , osuszamy i mielimy . Wbijamy surowe jajko i doprawiamy . Mieszamy aż powstanie jednolita masa .
3 . Bułki kroimy w małą kostkę . Nabieramy po porcji mięsa , spłaszczamy i na środek kładziemy kulki z żółtka . Formujemy kotlety . Obtaczamy , lekko dociskając , w bułce . Smażymy w dużej ilości oleju . |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3314 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |