przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Karczek duszony w winie

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Porcji: 16
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
2,5 kg karczku bez kości
1,5 kg cebuli
1,5 kg ziemniaków
1 butelka piwa
1 butelka czerwonego półsłodkiego wina
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 listki laurowe
Marynata :
1 szklanka oleju
1 torebka słodkiej papryki
1 torebka ostrej papryki
1 torebka przyprawy do karkówki
sól
pieprz

Opis przygotowania:
Marynata : olej wymieszaj ze słodką i ostrą papryką oraz przyprawą do karkówki . Karczek pokrój w grube plastry , umyj , osusz . Posmaruj marynatą , włóż na dobę do lodówki . W tym czasie kilka razy odwróć .
2 . Cebule obierz , pokrój w grube plastry . Ziemniaki obierz , umyj , pokrój w grube plastry . Patelnię rozgrzej bez tłuszczu , obsmaż plastry mięsa z obydwu stron . Ułóż w głębokiej patelni . Przykryj cebulami i ziemniakami , posyp solą i pieprzem , dodaj listki laurowe i ziele angielskie , wlej połowę wina i piwa . Przykryj , duś około 90 minut , podlewając co 20 minut resztą wina i piwa .W połowie duszenia karkówkę delikatnie odwróć .
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4483 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin