Ryby w galarecie |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 2 jajka
1 czerwona papryka
1 marchewka
15 dag selera
sól
pieprz
4 łyżki octu
2 łyżki żelatyny
30 dag solonych śledzi
3 ogórki konserwowe
1 garść posiekanych ziół ( pietruszka , koper )
1 łyżeczka vegety
|
Opis przygotowania: 1 . Ugotuj jajka na twardo . Po schłodzeniu obierz i pokrój
w plasterki . Paprykę pokrój w paski , cebulę drobno posiekaj . Ogórki pokrój w plasterki .
2 . Marchew i seler pokrój na małe kawałki i zagotuj w wodzie z dodatkiem vegety . Odcedź warzywa .
3 . Bulion dopraw solą , pieprzem i octem . Po schłodzeniu wlej rozpuszczoną wcześniej żelatynę i odstaw .
4 . Na dno formy wlej galaretkę i odstaw do schłodzenia . Potem ułóż na niej warzywa i kawałki ryby i jajka . Wszystko posyp ziołami i zalej pozostałą galaretą . Schłodź . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 3559 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |