Przysmak cygański | 
	 | 
		Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00  Składniki: 4 plastry kiełbasy szynkowej 
2 kiszone ogórki 
5 dag żółtego sera 
1/2 jabłka 
masło do posmarowania pieczywa 
2 duże kromki chleba pszennego
 
  | 
	Opis przygotowania: 1 . Kiełbasę podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej . Odkładamy do wystygnięcia . 
2 . Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Ogórki kroimy w plasterki . Jabłko obieramy , a następnie kroimy w 4 półplasterki . 
3 . Kromki smarujemy masłem , przekrawamy . Na każdej układamy po plasterku wędliny , jabłka i 2-3 plasterki kiszonego ogórka . Wierzch posypujemy żółtym serem . | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Na zimno | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  natalina4 | 
	| Przepis czytano już 4785 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |