przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Przysmak cygański

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
4 plastry kiełbasy szynkowej
2 kiszone ogórki
5 dag żółtego sera
1/2 jabłka
masło do posmarowania pieczywa
2 duże kromki chleba pszennego

Opis przygotowania:
1 . Kiełbasę podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej . Odkładamy do wystygnięcia .
2 . Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Ogórki kroimy w plasterki . Jabłko obieramy , a następnie kroimy w 4 półplasterki .
3 . Kromki smarujemy masłem , przekrawamy . Na każdej układamy po plasterku wędliny , jabłka i 2-3 plasterki kiszonego ogórka . Wierzch posypujemy żółtym serem .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  natalina4
Przepis czytano już 4139 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin