Przysmak cygański |
|
Poziom: b. łatwy Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 4 plastry kiełbasy szynkowej
2 kiszone ogórki
5 dag żółtego sera
1/2 jabłka
masło do posmarowania pieczywa
2 duże kromki chleba pszennego
|
Opis przygotowania: 1 . Kiełbasę podsmażamy z obu stron na rozgrzanej patelni teflonowej . Odkładamy do wystygnięcia .
2 . Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach . Ogórki kroimy w plasterki . Jabłko obieramy , a następnie kroimy w 4 półplasterki .
3 . Kromki smarujemy masłem , przekrawamy . Na każdej układamy po plasterku wędliny , jabłka i 2-3 plasterki kiszonego ogórka . Wierzch posypujemy żółtym serem . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: natalina4 |
Przepis czytano już 4139 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |