| Ciasteczka francuskie z czekoladą i jagodami | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Porcji: ok. 24
 Głosów: 0Ocena: 0.00
1 opakowanie ciasta francuskiego (ok. 275 g)
 Farsz:
 10 dag jagód - jeśli masz
 2 łyżeczki cukru wanilinowego
 2 łyżeczki tartej bułki - do jagóg
 10 dag mlecznej czekolady
 Dodatkowo:
 1 jajko
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 24 części (prostokąty o wymiarach około 4 na 8 cm - to zależy od wielkości ciasta francuskiego).
 (Jagody oczyścić z liści, opłukać i osuszyć. Dodać do nich cukier wanilinowy i tartą bułkę. Razem delikatnie wymieszać.) Czekoladę połamać na kostki.
 Na każdy mały kawałek ciasta położyć na środek kostkę czekolady i około 1 łyżeczkę jagód. Skleić ciasteczka (sklejając ze sobą dwa krótsze boki).
 Gotowe ciasteczka przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Wierzch ciasteczek posmarować rozmąconym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 °C.
 Z podanych składników wyjdą około 24 francuskie ciasteczka.
 | 
	|  | 
	| Opis / Uwagi: Jagody nie musimy dodawać jeśli nie mamy, sama czekolada też wystarczy.
 | 
		|  | 
| Sposób przygotowania:  Pieczone | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 4722 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |